top of page
Banner_JB.png

Historien om Josephine Baker

Kliv in till doften av nygräddade bullar, varma frallor och nybryggt kaffe. Här bakas allt man kan äta från grunden och med stora nypor av kärlek. Inga råvaror lämnas åt slumpen och styrs helt av säsong.

Med en tydlig vision påbörjade Josephine Eriksson att skapa sitt alldeles egna konditori – Josephine Baker.
 

Som en blixt från klar himmel fick en nära vän idén om konditoriets namn. Han vände sig till Josephine och sa ”Ditt konditori ska heta Josephine Baker” och sedan dess har inget varit mer självklart. Bara två veckor innan Coronapandemin slog till skrev Josephine på papper för en mysig lokal i Årsta och då fanns ingen återvändo. Med ledorden Stil och finess i skön atmosfär är nu Josephine Baker ett konditori som erbjuder bakelser, tårtor, nybakat bröd och goda luncher.
 

Den 28 augusti slog konditoriet upp sina dörrar på Johanneshovsvägen 139 och kön ringlade sig runt huset med nyfikna gäster. Menyn har inspirerats av tydliga influenser världen över.

IMG-6298_edited.png

Josephines dröm om perfektion
Josephine har en ständig strävan efter perfektion i köket.Hon har arbetat i konditorbranschen i snart 10 år och har en vinst i Pralin-SM i bagaget. Innan Josephine påbörjade arbetet med Josephine Baker var hon konditorchef på både Wienercafét och med vid uppstart av NK Art Bakery.

IMG-6644_edited.jpg

Kvalitet och goda råvaror

Med en gedigen karriär inom konditorbranschen är det kanske inte en överraskning att Josephine Baker värdesätter kvalité och goda råvaror. Menyn förändras efter säsong för att bibehålla en hög kvalité på allt köket producerar.
 

I dagsläget har Josephine Baker flera anställda och stora visioner på att växa. Visionen är att utöka matutbudet, kunna erbjuda sina gäster ett glas vin till lunchen och längre fram är målet att slå upp dörrarna för fler Josephine Baker.
 

Så tveka inte! Kom in och ta en fika ihop med gänget på Josephine Baker och njut av tillvaron.

bottom of page