top of page
Banner_JB.png

Historien om Josephine Baker

Kliv in till doften av nygräddade bullar, varma frallor och nybryggt kaffe. Här bakas allt man kan äta från grunden och med stora nypor av kärlek. Inga råvaror lämnas åt slumpen och styrs helt av säsong.

Med en tydlig vision påbörjade Per Bäckström och Josephine Eriksson att skapa sitt alldeles egna konditori – Josephine Baker.

 

Som en blixt från klar himmel fick Per idén om konditoriets namn. Han vände sig till Josephine och sa ”Vi ska heta Josephine Baker” och sedan dess har inget varit mer självklart. Bara två veckor innan Coronapandemin slog till skrev Per och Josephine på papper för en mysig lokal i Årsta och då fanns ingen återvändo. Med ledorden Stil och finess i skön atmosfär är nu Josephine Baker ett konditori som erbjuder bakelser, tårtor, nybakat bröd och goda luncher.

 

Den 28 augusti slog konditoriet upp sina dörrar på Johanneshovsvägen 139 och kön ringlade sig runt huset med nyfikna gäster. Menyn har inspirerats av tydliga influenser världen över.

IMG-6298.JPG

Tuffa kritiker skapar perfektion

Då Per och Josephine är varandras hårdaste kritiker leder det till en ständig strävan efter perfektion i köket.

 

Josephine har arbetat i konditorbranschen i snart 10 år och har en vinst i Pralin-SM i bagaget. Innan Josephine påbörjade arbetet med Josephine Baker var hon konditorchef på både Wienercafét och med vid uppstart av NK art bakery och Per har arbetat med flera olika projekt inom konditorbranschen i hela 28 år.

 

Per har deltagit i Dessertmästarna tre gånger, tävlat i Årets konditor där han vann brons och även gett ut en egen bakbok – Konditorns bakverk. Innan Per släppte allt för att tillsammans med Josephine påbörja drömmen om ett eget konditori var han konditorkonsult på Winery Hotel

IMG-6644_edited.jpg

Kvalitet och goda råvaror

Med varsin gedigen karriär inom konditorbranschen är det kanske inte en överraskning att Josephine Baker värdesätter kvalité och goda råvaror i konditoriet. Menyn förändras efter säsong då köket arbetar med råvaror efter årstid, allt för att bibehålla en hög kvalité på allt köket producerar.

 

På Josephine Baker är alla i familjen välkomna, även människans bästa vän – hunden. På Josephine Baker behöver aldrig hunden vänta utanför utan är varmt välkommen in tillsammans med matte och husse på konditoriet.

 

I dagsläget har Josephine Baker flera anställda och stora visioner på att växa. Visionen är att börja med att utöka matutbudet, kunna erbjuda sina gäster ett glas vin till lunchen och längre fram är målet att slå upp dörrarna för fler Josephine Baker.

 

Så tveka inte! Kom in och ta en fika ihop med gänget på Josephine Baker och njut av tillvaron.

bottom of page